15 de juny 2007


Rafael Bartolozzi (Fotografia de Marc Arias).

Estimats amics,

Us comunico que la galeria d’art LA CERVERINA D’ART torna a obrir les seves portes. Us vam fer arribar la previsió de la temporada fa uns dies, espero que la rebéssiu en condicions. D’altra banda, aquesta nota va dirigida a anunciar-vos la primera exposició d’aquesta temporada. Es tracta de l’artista RAFAEL BARTOLOZZI (Pamplona, 1943).

BARTOLOZZI s’ha caracteritzat per la seva multidisciplinarietat, ha treballat tot tipus de mitjans com l’escultura i la pintura sobre paret, treballant sobre murs de la Plaza de la Paz, a Pamplona (1989) o la fàbrica Taipel de Parets del Vallès, treball que va realitzar en col·laboració. En el cas de la seva labor com a escultor destaca l’encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona per a la realització d’escultures-font (1985), així com labors en polièster, bronze, marbre i fusta. Però on BARTOLOZZI destaca és sobretot per la seva feina en el camp de la pintura, camp que ha treballat molt més i on ha assolit resultats privilegiadament notables que ha assolit un renom destacable arreu. L’obra de Rafael Bartolozzi es troba en nombrosos museus com ara el Museo de Arte Contemporáneo de Sevilla, Museo de Arte Contemporáneo de Las Palmas de Gran Canaria, Museo de Bellas Artes d’Àlava, Museo de Arte Contemporáneo de Madrid, Museo de Navarra a Pamplona, Museo Salvador Allende de Santiago de Xile, Museo de Nicaragua situat a Managua, o el Museu d’Art Contemporani d’Eivissa, entre d’altres. Tanmateix la seva obra està integrada en una notable llista de col·leccions públiques com la col·lecció Opera House d’Amsterdam, el fons d’art del diari Avui, la col·lecció Testimoni de “La Caixa”, la col·lecció de l’Ajuntament de Ciutat de Mallorca, així com de l’Hospitalet de Llobregat, Ciutat de Terrassa i Torredembarra.

Al llarg de la seva dilatada carrera ha anat realitzant exposicions d’arreu d’Europa, com les galeries catalanes Sala Gaspar i Arteunido, ambdues de Barcelona, la Galeria Cadaqués de Cadaqués, les galeries alemanyes Galerie Defet de Nürnberg, la Galerie Hypohop o la Stadtischen Galerie Heimathaus de Herne-Mitte, l’holandesa Galerie d’Eendt d‘Amsterdam, les sueques Galleri Heland d’Estocolm i la Galleri Grippen de Karlstad, entre d’altres. L’any 1980 Rafael Bartolozzi va representar l’Estat espanyol a la Biennal de Venècia. En el capítol de guardons i reconeixements destaca el primer premi de la X Biennal de l'Esport a les Belles Arts, guardó que va rebre l'any 1992.

Ara Rafael Bartolozzi arriba a LA CERVERINA D’ART presentant l’exposició “CICATRIUS” que inclou pintura, obra gràfica i escultura. Una ocasió única per a poder apreciar tot l’ofici que ha assolit l’artista. Serà possible percebre les habilitats de Rafael Bartolozzi en diferents disciplines que ha anat desenvolupant, mimant i traballant gràcies a la seva labor constant i contumaç.

La inauguració de RAFAEL BARTOLOZZI a La Cerverina d’Art tindrà lloc a la mateixa galeria (c. Major, 105 de Cervera, Lleida) el dia 16 de juny a les set de la tarda on es servirà l’habitual vernissage als assistents i comptarà amb l’assistència del mateix artista a qui se li podran realitzar les preguntes pertinents. L’exposició romandrà oberta fins el dia 22 de juliol de 2007 i la sala obrirà cada dia d’11 a 14 i de 18 a 21, excepte els dimarts que romandrà tancat per descans setmanal.

RAFAEL BARTOLOZZI “Cicatrius”
Inauguració: 16 de juny de 2007
19:00
Exposició: 16 juny - 22 juliol de 2007
Horari: 11 - 14 i 18 - 21 (dimarts tancat).



Imatge de la postal promocional per a l'exposició de Bartolozzi.