09 de maig 2011

Queralt Antú Serrano ha obert la nova temporada de La Cerverina d’Art



Queralt Antú presenta a La Cerverina d’Art una exposició on la cal•ligrafia i la tipografía juguen amb l’espai i les paraules del filòsof francòfon Jean-Jeacques Rousseau.

El mateix Rousseu digué que l’home que més ha viscut no és aquell que més anys ha complert, sinó aquell que més ha experimentat la vida. Queralt Antú, tot i la jove edat, ja ha ofert tres exposicions a la galería segarrenca, una de les primeres, compartint espai amb el cineasta Bigas Luna. En la seva trajectòria profesional l’artista barcelonina ha desenvolupat diferents artss com la cal•ligrafia, la pintura, el disseny gràfic, el cinema, la poesía, etcétera. Per tant, som davant d’un paradigma, el paradigma d’aquell qui gaudeix i viu gaudint de la seva labor doncs desenvolupa allò que més li plau: la creació artística. A més a més, ha rebut divereses condecoracions per aquesta feina i ha estat cridada per diferents universitats on ha exercit la docència en algunes d’aquestes especialitats, especialment aquelles que directament es relacionen amb el disseny gràfic i la cal•ligrafia. Alhora, Queralt Antú ha publicat “Todo sobre la caligrafía” (Parramón, 2008), un llibre on el lector pot endinsar-se en la cal•ligrafia: la seva historia,la seva evolució, la seva técnica, … .

La consciencia és la veu de l’ànima, les passions són la veu del cos, Jean-Jeacques Rousseau.

L’exposició Rousseau, l’home salvatge viu a cavall entre el joc amb l’espai de la tipografia i el joc amb el traç de la cal•ligrafia i les paraules del filòsof. Així Queralt, emulant-lo, viu amb passió aquests instant de trobada entre diferents esferes: les paraules i els sentit de les mateixes.